Jag bantar inte, jag räknar!

Bantat har jag gjort till och från i 30 år i år med varierat resultat.

4 bilder på mig

Jag har nog provat allt!

Viktväktarna.. flera gånger faktiskt, fastat, Rikshospitalets svältdiet, pulver, tokträna, GI, svält ja jag vet inte alla varianter jag har provat på med väldigt varierande resultat.

När jag körde rikshospitalets fick jag hjärnhinneinflammation och anemi och hamnade på sjukhus för att få blod. Bäst har det funkat på viktväktarna. Av de nio gångerna jag gått på VV har jag lyckats nå målvikten 6 gånger. Påbörjat jämnviktsprogrammet 1 gång.. och gått upp allt igen.

Vad är det som inte fungerar? Jo jag kan inte hålla vikten. Jag har en sjuk inställning till mat och jag är en djävul på att ljuga för mig själv.

SÅ, nu tänker jag inte banta mer utan jag tänker räkna. Räkna kcal. Okej jag kanske äter lite mindre kcal just nu men oavsett så ska jag räkna både nu och sen!

Denna gången kommer det ingen före och efterbild heller. För det finns inge före och efter. Det finns en NU och ett resten av livet!

Annonser

7 thoughts on “Jag bantar inte, jag räknar!

 1. Jag kan tycka att före- och efterbilder kan vara bra. Ibland behövs de för att man ska fatta vad man åstadkommit. Men är det nåt jag hatar så är det dassiga, dåliga, bleka före-foton på en person som knappt kammat sig, inte klätt på sig ordentligt och inte ens orkar le det minsta. För att sen blomma ut i nåt fanasssstiskt fint efteråt. Hade jag inga bra före-bilder på mig själv skulle jag inte visa några – känns nästan som självförakt att liksom ”sälja ut” sin gamla kropp till hånkören.
  Nej, ska det vara före-bilder ska det vara nåt snyggt och glatt.

  Gillar ditt val, dock. =) Nu är nu!

  1. kan oxå bero på att man inte är så sugen att vara med på bild när man är kraftig. Man kanske inte är så sugen på att fixa i ordning sig på samma sätt som när man gått ner i vikt och gärna ställer upp på bild. 🙂
   Tex. så finns det väldigt få bilder på mig från denna julen.
   Inget jag sörjer för en dag och 10 år när man kollar i albumet vill jag inte höra, oj så tjock du va eller liknande. Det är inte av elakhet man säger så utan man tror inte att det gör ont efter så många år.

   Men nu är nu och varje dag är ju en fortsättning så här finns ingen början eller slut 😉

   1. Det där tror jag beror helt på hur man varit överviktig i sitt liv. Har man flera gånger i sitt vuxna liv varit nere i hyfsat bra vikt men mellan varven riktigt tjock så nej…då undviker man nog kameror när man är som störst. Själv har jag aldrig vägt normalt så på mig finns många glada fina bilder på en stor kvinna. 😀

 2. Lycka till! Jag håller på dig. Det kommer gå bra, det är jag säker på! Du verkar ha rätt inställning och det är A och O… Du fixade ju att sluta röka!!! Då grejar du det här också. Kram 🙂

 3. Just så känner jag det Anette trots att man försökt intala sig att man mår så bra. Jag har varit oärlig mot mig själv när jag sagt att allt är på topp fast jag i själva verket varit ledsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s