Tack mamma och pappa!

Varför tycker jag att chips och pinnar är godare än morötter och dip när jag vet att när jag äter det så är egentligen morötterna godare? Vad är det som gör att vi absolut ska ha kött och bearnaisesås som festmåltid istället för en god husmanskost?

Vad är det för behov man behöver uppfylla som gör att man föredrar det onyttiga framför det nyttiga? Är det socker, salt eller en belöning?

Jag är uppvuxen på hederlig härlig gammal husmanskost lagat av min mamma från grunden. Hon kan laga mat min mamma! Det var inte tal om halvfabrikat när jag var liten och vi fick alltid bra mat. Mamma skämde till och med bort oss genom att vi fick det vi verkligen tyckte om så att det stod 2 olika middagar på bordet ibland var inte ovanligt. Hönsfrikassé eller kålpudding eller stek är ljuvligt, sagolikt och fantastiskt gott och slår vilken pizza som helst i världen.
Idag längtar jag till varje sommar när vi åker ner till mamma och pappa och får mammas mat :).

Till vardags äter vi bra mat hemma till middag. Det är oftast just husmanskost som står på bordet men på helgen ska det ätas tacos, pizza, bearnaisesås, kött och liknande. ”Man vill ju äta gott”. Det roliga är att ärtsoppa, stek, kålpuddig, fiskgratäng och kalops ÄR också gott.

Visst har vi en märklig inställning till vår mat och vad som är gott eller inte. 😉

Jag vill i alla fall med detta inlägg tacka min mamma och pappa för alla fantastiska middagar och för att jag fick vara med och lära mig laga mat. Älskar er!

Idag blir det faktiskt kålpudding till middag 🙂

Annonser

One thought on “Tack mamma och pappa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s