”Inled mig icke i frestelse, jag hittar själv”

Tänk hur lätt det är att ramla tillbaka till gamla hjulspår.

Man tar ett beslut om en förädling (jag är emot ordet förändring för det innebär så mycket negativt för många och de facto, HUR många kan förändra sig :)) och man kör järnet.

Efter ett tag blir man bekväm för att tillslut ha dikterat om villkoren för förädlingen.

Mitt mål var att gå ner i vikt. Sen var det lärdomen och nu är det välbefinnande som gäller. Fast jag vet att om jag går ner i vikt lär jag mig att jag mår bra, har mindre värk och orkar mer.

Om jag tänker tillbaka tror jag nog diskussionen gick till så här:
-Lotta, nu måste vi banta!
-Jag vet Lotta men både du och jag vet att banta inte funkar för jag ääälskar mat!
-Sant! Men något måste göras för vi mår inte på topp som det är just nu. Har du något förslag?
-Vi kanske kan försöka samarbeta?  Du Förnuft får lära mig Känsla hur man gör. Jag vet ju bäst av oss båda hur den här härliga välbefinnande känslan känns.

Jag måste gå ner i vikt men för att kunna gå ner måste jag lära mig för att inte inledas i frestelsen igen. Jag känner mig stark och målmedveten och känslan kan fresta hur mycket som helst men just nu är förnuftet starkast. Jag måste bara lära känslan att lyssna på förnuftet ordentligt så att jag fortsätter kämpa för det är inte en dans på rosor att tänka på kcal-och sunt leverne 24/7.

Om jag nu ska lära mig kanske jag ska göra det ordentligt? En kvällskurs i näringslära? Skulle vara urhäftigt att titulera sig ”Diplomerad kostrådgivare”

Det trista är att jag hittar bara universitetsutbildning eller 15.000 kr kurser 😦 Men jag ger inte upp. Den finns där ute för mig. Jag ska bara hitta den!

BTW,

Annonser

2 thoughts on “”Inled mig icke i frestelse, jag hittar själv”

  1. Visa ord! Jag vill inte heller säga banta, jag vet ju att det är för hälsans skull jag ska äta rätt och motionera, viktnedgången får jag på köpet. Jag skulle med vilja jobva med kost och hälsa men som du säger, dyra utb och hur ska du sedan få till en vettig inkomst? Kämpa på! / Eva

    1. tack Eva! banta är en tillfällig lösning men dessvärre är inte mitt förhållande till mat tillfälligt. :/ ”Kunskap är makt” och om man bara får en chans så kommer det funka.
      Tänk Eva så många ”oss” det finns där ute som har kunskap hur man INTE ska göra och tänk om vi alla fick gå kurser i HUR man ska göra så är jag övertygad om att vi med gemensam kraft kan förebygga övervikt i tidig ålder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s