Men nu blev jag trött!

Råka hitta informationen om att kroppen har mer än 600 separata muskler!

Förstår ni vilket jobb att träna alla muskler? Vilken tid det kommer ta!
Jag som precis lärt mig om bi- och triceps. Ska jag behöva ha koll på 598 muskler till för att bränna fett? Snart tar jag fram min gasolbrännaren istället…

Har alltid tyckt att dom som tjatar om att man ska mäta sig i stället bara är jobbiga. Jag skiter väl i måttbandet, det är ju vad vågen visar som är det viktiga! (Har jag berättat att jag är blond?)

Det har jag tyckt ända tills jag upptäckt att min våg har parkerat sig men byxan som satt lite tajt för en månads sedan sitter perfekt nu! Och DÅ kom jag ju på att andra människor ser MIG och inte siffran på min våg!
Känner mig så otroligt smart just nu! :mrgreen:

Fett och muskler
Alltså även om jag inte går ner i vikt så ser jag smalare ut!

Ett kilo fett tar mer plats än ett kg muskler på samma sätt som ett kilo fjädrar tar mer plats än ett kilo bly.

Så om jag tränar mina 600 muskler så bränner jag fett men går inte ner så mycket för att muskler väger men jag ser smalare ut. Enkelt och logiskt, men har ni någon gång träffat på en kvinna som är logisk när det gäller kropp och diet?

Vi kvinnor har en tendens att köra på allt eller inget, det vill säga superdiet a la pulver-svält i 10 veckor eller så skiter vi i det för det händer inget på vågen. Men det är okej att vara lite blond för till slut kommer man på det.

Även om min våg envetas med att darra på 80-sträcket så visar måttbandet en minskning! Och även om man inte mätt sig så känns det på kläderna om inte annat.

Det verkar som om det åter igen handlar om att lära om en gammal inövad vana samt vår fokusering på ”Hur mycket väger du?”, BMI, Kilo och Normalvikt.

När jag gick på viktväktarna så gick jag alltid på måndags-lunch klassen för då vägde jag som minst efter att  ha ätit en väldigt liten och minimal frukost, undvikit dricka, toalettbesök och avklädning precis innan vägning bara för att kunna ”tjäna” ett par minusgram på vågen.  Såg ju fullkomligt korkat ut att ett gäng kvinnor köar till entrén (dörren öppnades prick 12) för att ställa sig i kö till toan för att sen köa till klädhängaren där man tog av allt från skor och skärp till örhänge för att sen köa till vågen för ett par gram! Och det betalade man 100 kr i veckan för!

Jag kommer absolut inte sluta väga mig för det är ändå en lite sporre för mig och även om jag har lärt mig massor det här sista året så måste jag får ha lite märkliga idéer för mig annars har jag inget att skriva om sen. 😉

Annonser

4 thoughts on “Men nu blev jag trött!

 1. Jäklar så du slog spiken rätt på huvudet där 🙂
  Allt är ju galet sant(å ja, jag är oxå blond:)

  1. and we are prude of it! 😉
   Det märkliga är att man egentligen vet men gör ändå på andra sättet bara för att man tror det gör skillnad. 😉

 2. Hahahaha!!! Vi är precis lika knäppa igen 🙂 fast jag är brun & gråhårig 🙂 🙂 Skickat från min iPhone

  9 okt 2012 kl. 13:50 skrev ”I jakten på kcal” :

  > >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s