Nu tar jag steget ut på djupt vatten!

Jag är verkligen stolt över mig själv som har gått från att vara lat och överviktig till att vara bekväm och braviktig!

Jag varvar simning med promenader, cykling och tid på gym och det går så superbt! Jag menar, visst svettas jag och visst har jag träningsvärk ibland men jag tar väl inte i så det gör ont direkt.
Därför ska jag nu göra något jag inte ens trodde jag befann mig i. Jag har bestämt mig för att jag ska lämna min Comfort zone!
The comfort zone is a behavioural state within which a person operates in an anxiety-neutral condition, using a limited set of behaviours to deliver a steady level of performance, usually without a sense of risk. Källa: Wikipedia

Snubblade på en artikel som handlade om Hans, en medelålders kille som alltid tränat på gym. Först trodde jag att jag läste fel för när jag såg hans före bild såg jag en lite smått lätt-rund o-muskelös kille som gillade livets goda. Jag läste vidare och får veta att han ställde upp i PT-kampen och hans hans träningsliv och inställning ställdes på ända. Artikeln handlade om att pusha sig till the limit and beyond.

Nu ska vi inte överdriva! Jag kommer inte pusha mig så mycket att jag kräks men jag inser helt klart att jag är för bekväm. När det börjar ta emot så har jag 1000 och en anledningar att inte ta i lite extra men nu är det slut med det. Jag vill oxå ha lite småbullar på magen och inte en ända stor limpa och på armarna skulle det vara trevligt om det putade på övre ytterdelen istället för det där sladdret som hänger på undersidan.

http://edenseats.files.wordpress.com/2011/06/exercise_cartoon.jpg?w=283&h=300

På gymmet finns både träningsmaskiner för hela kroppen och fria vikter vilket är kanon. Mitt problemhar varit att jag har inte en aning om hur jag ska göra med fria vikter Alla säger att just fria vikter ger bäst effekt så nu har jag googlat och hittat sidan! I styrkeprogrammets övningsarkiv finns över 700 filmade övningar med fria vikter så nu är det bara att börja ”lyfta skrotet”.

Veckan som kommer är galet fullbokad. Födelsedagsmiddag, bio, möte, fotboll, tjejmiddag och Hälsomässa.
Just nu är det bara fredagen som inte är bokad. Det är tur att gymmet har öppet 24/7 och att kan kan gå ut och gå på lunchen.
Jag har inte planerat en enda middag denna vecka så jag hoppas jag blir bjuden på nått gott! 😉

Annonser

2 thoughts on “Nu tar jag steget ut på djupt vatten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s