Dag 26- Jag vägrar! -2 dagar kvar

dag26

Vet inte om ni har förstått det via min blogg men jag är en väldigt aktiv och engagerad person. Vissa skulle nog gärna sätta mig under lupp och ge mig ett hel alfabet, själv väljer jag att se mig själv som en…väldigt aktiv och engagerad person. 😀

Jag gillar att gå all in och engagera mig i saker och jag talar gärna om vad jag tycker och tänker.

Skrev ett inlägg i en annan blogg för längesen. Jag är hellre unik än normal som berättar lite om vem jag är.

Men nu var det inte alls det här det skulle handla om utan det skulle handla om hur otroligt lättlurade vi är. 😉

2006 kom ett ord med i Svenska akademiens ordlista som jag inte alls förstår vad det gör där: FREDAGSMYS! (Nu är jag så där uppe i spinn så risken är att inlägget kan bli rörigt men jag hoppas ni förstår vad jag menar!)

Okej, nu vill jag dela upp detta i två delar.

1. Fredag. Tror nog dom flesta (i alla fall dom som jobbar må-fre) är överens om att fredagar är grymma. Man är ledig dagen efter, man ha en hel superskön helg att se fram emot och….man somnar på soffan efter ett glas vin kl 20.00!
Vet inte hur många ”Äntligen fredag” ”Är det inte fredag snart” ”längtar till fredag” -statusar jag läser varje vecka på Facebook. Vissa längtar verkligen bort hela sitt liv för en kväll i veckan!

Hur kommer det sig att måndagsmys, tisdagsmys, onsdagsmys, torsdagsmys, lördagsmys och söndagsmys har fått plats i Svenska akademiens ordlista?

Själv har jag valt att varje dag är lika mycket värd oavsett om det heter tisdag eller fredag. Jag längtar inte till någon annan dag än den jag lever i just nu!
Om jag blir 100 år så njuter jag av 36500 dagar. Helgälskare, det vill säga dom som älskar fredag (som egentligen är en arbetsdag som alla andra) och lördag ja dom gillar bara 10400 dagar. Räknar inte med söndagen för då är det allt för många som har ångest över måndagen!)

2. Fredagsmys! Vet ni att detta ord har till och med fått en egen sida på Wikipedia! Jag måste säga att OLW har lyckats! Grattis till den marknadsavdelning som kom på Fredagsmys!

För det finns väl inte någon som förknippar ordet med Henrik Schyfferts föreställning ”The 90s – ett försvarstal” istället för OLW brillianta reklamkampanj! Vem har inte köpt chips för att det är fredag någon gång just för att det är ju fredagsmys.

Vad står det då om Fredagsmys?
Fredagsmyset kan enligt barnpsykologen Elisabeth Cleve lindra stress.[1] Samtidigt menar kostspecialistläkaren Andreas Eenfeld och näringsfysiologen Agneta Sjöberg att osund kost och dryck under fredagsmyset kan bidra till ökning av diabetes och övervikt i samhället, inte minst bland barnen.[2] De anser att främst läskedrycker och chips bör undvikas och ersättas med hälsosammare tilltugg och drycker, exempelvis grönsakernötteroliverostar och vatten.[2]

Ärligt, hur många ställer fram morötter och vatten på bordet när ni ska ha fredagsmys?

Vi är Indoktrinerade! Fredag = mys = chips och läsk! Jag har själv varit där! Herregud! Var det inte pizza eller tacos så var det kött, pommes och bea och efter det 4 påsar snacks. Vår son gillar sourcream & onionchips, vår dotter dillchips, jag åt ostbågar och mannen tog gärna nötter och nallade av oss andra! (Inte av mig för mina ostbågar rörde man inte!) Till det hade vi 5 dl dipp och ca 6 liter läsk, vin, öl, gärna lösgodis och en stor chokladkaka. Men det var väl inget konstigt! Det var ju FREDAGSMYS!! Fredagsmys = dårskap!

Fredagar var heliga när det gällde mat och snask förr. Min man tycker fortfarande att det ska vara lite speciellt och absolut kan det vara det men jag är absolut inte manisk idag. Det går så bra att äta en soppa eller en enkel pasta även en fredag. Sen finns det fantastiskt god mat som är nyttig. Till och med godare än pommes och bea! Och till mys finns bra alternativ om man promt vill. Googla och ni kommer hitta fantastiska förslag på nyttigt snacks.

Ge fredagen en chans att vara en helt fantastisk dag som alla andra dagar i veckan utan att för den sakens skull proppa den full med onyttigheter! Fredagen klarar sig så bra själv på sina egna meriter och börjar vi vara lite hälsosammare så kanske vi efter ett glas vin orkar vara vakna till 23.00 istället.

Själv ska jag till gymmet efter jobbet. Jag har en sådan sjuk längtan till gymmet just nu och ser fram emot att få svettas och pressa mig själv i 120 minuter. Jag undrar verkligen hur det blir efter denna PT-kamp. Abstinens på måndag? 😉

Har ingen aning om vad jag ska laga för middag idag men det blir i alla fall inte pizza, tacos, kött pommes och bea i alla fall!

Annonser

4 thoughts on “Dag 26- Jag vägrar! -2 dagar kvar

  1. Risken är överhängade! Eller så blir det simhallen för morgonsim till levande ljus och klassisk musik är ljuvligt!

 1. Den stora segern för mig var när inte längre mat behövde vara EXTRA SPECIELL utan helt enkelt bränsle. Men jag gillar fredagsmys, lördagsmys adventsmys etc och kryddar hela december med massor av ljus och dofter 🙂 Sök på Fredagsmys på min blogg, så kommer en hel drös inlägg UTAN OLW-chips 🙂 🙂

  1. Visst ska man mysa till det men det är synd att så många förknippar mys men chips!
   Jag blir lite motvals istället 😉 Men visst myser jag med. Finns en proteinbar som är så sjukt go så passar jag mig inte blir jag beroende av den istället 😀
   Den delar jag upp i småbitar så har jag mitt lilla godis. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s