Allt är normalt i landet Lagom!

Vad betyder normalt egentligen?

Förr så var min livsstil synnerligen normal. Husmanskost, gott-gott på helgerna, lördagsgodis, fredagsmys, vin till maten, öl till fotbollen, gärna dip till chipsen annars är det så torrt, onsdagsgodis för man gjort något bra så som ätit en fantastiskt god middag. Med andra ord otroligt normal livsstil och jag vägde 104 kg. Är det normalt?

En annan sak som definierar normalt beteende är svenskar och buffé!

”400 kr för ett julbord?! Nu jäklar ska jag minsann äta för 420 kr för mig ska dom inte göra vinst på! (även om det är jobbet som bjuder på julbordet!)”
Sen hämtar vi 3 vändor med sill, 3 vändor med lax och vi börjar bli proppmätta, men ”dom jävlarna ska inte sko sig på mig-normala beteendet” sätter in och man hämtar ett par tre vändor med varm mat. Sen kommer vi till desserten och då måste vi ju äta minst 5 ischoklad, chokladpudding, ris a la malta och lite annat smått och gott. Har ni tänkte på hur mycket chokladpudding kostar?

Proppmätta, övergödda och fullkomligt slut åker vi hem, grymt nöjda över vår insats att åter igen lura krögaren på vinsten! Helst skulle vi vilja be om en doggybag!

Normalt eller hur? NOT! Vi är som hamstrar med siktet inställt på att tjäna på allt eller så är det snålheten som slår in.

I går var jag på julbord. Bjuden på Viking Line och Mannerströms Julbord på Cinderella. Vi var ca 140 stycken och efter inledningen var det Varsågoda dags. Det blev tjurrusning till sillbordet och kön ringlade sig runt halva buffén direkt för sill SKA man äta först! Så gör vi i landet Lagom där allt är normalt.

Själv valde jag att hoppa över köandet och gå in på laxen istället. Jag har nog aldrig i hela mitt liv njutit så av lax som jag gjorde i går. Jag backade till och med en gång! Oj oj oj det hände saker i mun där. 😉
Valde sen att prova på små smakbitar av lite varmt. Kål, jansons och skinka var tanken. När jag inte hittade grönkålen begick jag ”misstaget” att fråga Herr Mannerström själv var den var. Han tittade på min stora tallrik med dom lilla lilla smakbitarna, tog min hand, ledde mig runt och la på allt jag ”missat” och lite till.
Ledsen över att behöva slänga så mycket mat valde jag ändå att ta en liten smakbit av var sak på tallriken men sen var det nog. Desserten hann vi som tur var inte med.

Jag blev mätt, otroligt nöjd över mina val och jag njöt! Normalt? Hell Yea! Det ÄR inte normalt att vräka i sig och bli så mätt så man inte kan röra sig, sitter och ojar sig över matkoma och faktiskt ångrar att man vräkt i sig. Det är inte sunt att reptilhjärnan får ta över och styra.

mannerströms julbord
I morse återgick jag till det normala och tränade igen. Tanken var att träna 05.00 men min telefon tyckte annat och hade stängt av sig själv. Som tur var vaknade jag 05:40 så det var att kasta sig på cykeln och trampa på. Bra uppvärmning. 😉

En timma på gymmet och det var ljuvligt!

Annonser

5 thoughts on “Allt är normalt i landet Lagom!

  1. Men du , det känns inte som ”bravo Lotta, snyggt jobbar!” längre utan bara som att det är fullständigt naturligt och normalt – så somdu gör helt enkelt! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s