Om jag fick bestämma…

…..Så skulle 1-10 februari strykas helt och hållet från dagordningen. Jag känner att det är den tiden på året jag verkligen mår sämst. Jag är ruggigt trött på kyla, snö och mörker.

Nu väljer jag oftast positiva och glada dagar men ibland är det bara omöjligt och idag är en sådan dag när jag känner mig bitter!

Men nu struntar vi i det och går till dagens ämne: Sekt eller eller bara lyriskt engagerad?

Jag märker att så snart det kommer nya trender inom träning, bantning och mat och folk hakar på dessa så blir man så engagerad att man nästan överöser folk med information och tjat fast dom i själva verket inte är intresserade.

Just nu har Rawfood blivit väldigt på tapeten. Det skrivs, bloggas och pratas en hel del om det och jag känner minst två personer som äter Rawfood just nu.

När det gäller träning så är det Crossfit som man ju bara måste köra för allt annat är ju värdelöst enligt vissa utövare.

Fett! Nu ska det ätas fett till allt och fattar man inte det fattar man inte mycket. Ännu en trend där utövare gärna talar om att man är lite dum i huvudet om man inte förstår detta.

my way or the highway

Och då kommer vi till ett inlägg som egentligen har dragit igång det hela. Jag väljer att inte länka till inlägget som skrivits av en LCHF utövande allmänläkare som gärna talar om att om man inte äter enligt LCHF är man korkad.

Han skrev ett inlägg ”Varför blint kaloritroende är hjärntvättade” Han berättar att han själv för ett par år sedan trodde på kcal räkning men nu är vi som gör det hjärntvättade. Jag ska inte säga vad jag anser om den här LCHF sektledande allmänläkaren men han står inte överst på min vänlista.

Är det inte bättre att vi stöttar och pushar varann istället för att idiotförklara varann ?

Om du har valt LCHF, banta med viktväktarna så är det ditt val! Det är något som du tror fungerar för dig. Det är inte jag som ska välja åt dig utan jag ska stötta dig i ditt val och din tro oavsett!

Mitt val, min tro och mitt engagemang ligger i kcalräkning och oavsett om någon bloggare väljer att kalla mig för hjärndöd så kommer jag i alla fall att fortsätta med mitt sätt.

Det har ju fungerat så här långt! Just nu minus 33 kg och still counting 😉

Annonser

7 thoughts on “Om jag fick bestämma…

 1. Well spoken! Religionskrig mellan anhängare av olika sekter är enbart sv ondo och inte till nytta för någon! Håller med fig till 100%! Det är det dom funkar för individen som är rätt för den och stöd och peppning handlar om just att stärka den som kämpar- inte att stjälpa! Vi har olika metoder men samma grundinställning 🙂

  Skickat från min iPhone

  5 feb 2013 kl. 14:38 skrev ”I jakten på kcal” :

  > >

   1. nä ämnet berör! Man känner sig direkt påhoppad själv även om det inte är jag som kommit på diet eller träning.

 2. Åh, vad lycklig jag blev av att läsa detta inlägget!! Äntligen någon som förstår vad jag menar. Alla får göra det som de mår bäst av och jag önskar också att även jag fick och får det. Det senaste året har jag hamnat i diverse ”krig” över mina uttalade åsikter och när jag har berättat om mitt val. Detta trots att andra får göra som de vill. Jag har bara frågat VARFÖR de gör som de gör, men det är tydligen förbjudet. Jag har idiot-förklarats mer än en gång så därför försöker jag att hålla mig borta från de kostdiskussionerna och gör det som jag mår bäst av. Att räkna kalorier. Det funkar för mig. 🙂
  Tack igen Lotta för ditt inlägg! Jag behövde verkligen läsa det! Kram! Maria
  P.S Jag tycker inte alls att du är bitter för att du blir trött på ett sådan här bemötande. D.S

  1. ja jag förstår inte varför vi ska försöka överösta varann med vad som är bäst och varför vi ska vara så elaka. Men jag bestämmer mig för att skälla lite, ruska av mig, tycka synd om dom istället (det svider för dom kan jag säga 😉 ) och sen gå vidare 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s