Första dagen som normal!

Vaknade 06:30. Ingen morgonträning. Sånt gör väl inte normala? Går upp och ska duscha men vad står väl där på vägen in i duschen om inte den lilla vågen. ”kooom hiiiit” viskar den. Nä du! MIG kan du inte fresta för jag är numera normal ickeöverviktig och ickebantande person och jag håller inte på och hetsar över vikten. Har aldrig vägt mig efter duschen för då är ju håret blött och då väger man ju mer så jag kände mig säker där.

VAD HÄNDER? Jo, den #¤%&@!! vågen har 1. satt på sig själv 2. ställt sig precis bakom duschdraperiet så när jag kliver ut ur duschen kliver jag rätt upp på den.

Okej, dags för ett kvartssamtal med mig själv: ”Nu får du lägga av! Du är besatt av kilo, våg, vikt, kcal och gram och det beteende är i allra högsta grad onormalt! Lägger du inte av snart så blir det tvångströja på!”

Jag vet att jag inte kommer vara normal på ett bra tag och jag måste hålla koll men vad jag inser att jag måste komma över är hetsen över gram och kilo och sluta med vägandet. Jag har haft ungefär samma vikt -2 kg i ca 3 månader nu så jag vet ju hur jag ska göra. Nu ska jag även praktisera det. Känns som att det kommer bli en hel del kvartssamtal.

Nu gillar jag ju att prata som en hel del vet. Jag gör det gärna och mycket så det blir inga som helst problem med den saken.

Annars känner jag mig faktiskt lättad och i går när jag pratade med min man så var det så naturligt att min bravikt ligger inom ett spann på 5 kilo. Det känns mindre stressande och det kändes som att det var på tiden. Dagens vikt ligger absolut inom det spannet inte ens det behöver jag stressa över.

Define normal

Sen måste jag säga att ni är ju helt underbara! Vilket enormt stöd och vilken enorm kick ni ger! Era mail, kommentarer och på-hejningar är ju rena piggelin-boosten. Känner mig så otroligt taggat att….vara normal så ni anar inte!

Nu återstår bara att hitta den där tidstjuven! Hittelön till den som kan bidra!

Annonser

13 thoughts on “Första dagen som normal!

 1. Haha.. Du är för rolig : )
  Kasta undan den där vågen i ett skåp. Den stressar mer än gör nytta tror jag.
  En braviktig väger sig kanske en gång per år, efter jul kanske ; ) eller ett par ggr om året.

  1. funderade faktiskt på att byta den på blocket.
   Hur låter det:
   ”Bytes:
   Trilsk våg som har gjort mitt liv till ett helvete. Inte nog med att den visade 104 kg en gång, numera när jag väger 69 kg så verkar den gilla att bli stampad på för var jag än är dyker den upp.
   Bytes mot vad som helst, till och med en dövstum docka som orkar lyssna på en pratsjuk pratsjuk och skitviktig person!” 😀

 2. Underbart inlägg!! Du är ju precis lika onormal som vanligt ( i andra avseenden än vikten) 🙂 🙂 Kram

  Skickat från min iPhone

  16 apr 2013 kl. 15:25 skrev ”I jakten på kcal” :

  > >

 3. Eller så kan du ju ställa dig på vågen varje dag utan att bli stressad över vad den visar. Jag ställer mig där varje morgon (ibland gömmer jag för det är ingen stor sak) och konstaterar att ”oj, jag väger 59” eller ”hoppsan 61.7”. Det bara ÄR och känns bra för det föranleder inga åtgärder.

  1. hoppas på att komma dit en dag men just är jag för långt i från. Blir überstressad över + tecken men snart så!

 4. Ler när jag läser och hoppas min våg inte gör så mot mig! 🙂 Fast den står lugnt kvar, den vet ju att jag inte kan låta bli den…

  1. men vänta tills du gör slut med den! Då får du ett helvete! Ställde in den i andra badrummet i går. Det som jag ALDRIG går på men konstigt nog var jag där i morse….

 5. Jag är på samma ”ställe” som dig och pratar också mycket med mig själv. Frågar mig själv dagligen vad jag vill och vad jag mår bra av. Lyssnar på svaren gör jag också. 🙂 Det är viktigt att inte låta det gå för långt åt något håll utan att lära sig att balansera när man har kommit ”i mål”. 🙂 Fortsätt att prata med dig själv. Det sägs att man får de bästa svaren från sig själv!! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s