Ibland har man otur i tänket!

och då gäller det att tänka om och sen tänka rätt.

Denna vecka har jag antingen haft otur, låtit latmasken tillfälligt flyttat in eller så har jag bara varit trött. Vad det än är som är orsak så har jag missat en massa härliga träningstillfällen. Jag har dessutom skyllt på allt och inget.

Men nu är det skärpning de lux som gäller både vad det gäller sovtider, datatider, träningstider och mattider. Kan det bero på att jag försökt släppa lite på kontrollen som gör att jag tappat fokus? Inte har jag gjort mat- eller träningsschema heller och mellanmålen kommer jag på att jag missat när det är alldeles försent och jag är vrålsugen på socker.

Det är bara att inse, jag är grym på att vara överviktig, jag är superduktig på att gå ner i vikt men jag suger på att leva som normalviktig.

diet böker

Har ni tänkt på att det skrivits spaltmetrar med böcker i ämnet hur man går ner i vikt men jag hittar inte en enda bok som beskriver hur man lever som bra-viktig. Samma sak om man tittar i tidningshyllorna. Löpsedlar som ”Så rasade hon i vikt. Läs Lottas berättelse om hur hon gick ner 35 kilo” är vanligare och lockar fler läsare än ”Så behåller du din normala vikt”.

Kanske dags att skriva en bok i ämnet? Om jag ska stå som författare är det dags att jag börjar plugga på rejält! En sak jag lärt mig under min viktresa är att ju mer jag pluggar i ämnet ”minska i vikt” desto bättre har det gått för mig men jag har missat lektionen ”så lever du som bra-viktig”.

Det är dags att återgå till ordning och struktur och utmana mig själv. Schema, planering och studier är det som jag går igång och och det verkar vara det enda som funkar för mig. Även om jag en dag vill kunna släppa kontrollen så är det bara att inse, det är inte dags ännu.

På tal om bok så har Jenny som har gått från 2XL till bra-viktig skrivit en bok om sin resa! Tack för boken Jenny. Du är verkligen en inspiratör!

Så ska jag vänta till måndag och köra en nystart eller ska jag dra igång direkt idag? En sak jag har lärt mig är att måndags-, nyårslöfte-, Beach-2013- och Efter-semester dieter oftast misslyckas. Man är så taggad och laddad, ”nu jävlar” energin finns där och man går all-in. På fredagen är man lätt utpumpad efter att ha svultit i 4,5 dagar och man tänker ”jag som har varit så duktig är värd…” tankar. Nästa måndag säger man ”Nä NU jävlar” och så hoppar man in i ekorrehjulet igen.

Jag kör alltså igång direkt. För att klara min egna utmaning ska ska jag träna 3,5 timmar denna helgen så det är bara att köra igång direkt!

Eller om 30 minuter för då är det exakt 2 timmar sedan jag åt min frukost och det är så här strukturerad jag måste vara på minuten. Nu har jag 29 minuter på mig att göra ett träningsschema för helgen och nästkommande vecka och efter det blir det 60 minuter powerwalk, 45 minuter på gymmet och sen en tur i bassängen. Nu är det dags att göra om och göra rätt FÖR MIG och det är så här JAG gör det!

Annonser

15 reaktioner till “Ibland har man otur i tänket!

 1. Du kommer bli helt grym på att vara ”normalviktig” oxå!
  Det tar ju lite tid med nya vanor – men om nån klarar det så är det Du Lotta!
  Det är bara att köra på 🙂

 2. Tack till DIG Lotta! Min sprudlande Anti-Jantevän) Men vet du, igår grävde jag ner en med rejält med SMÖR nybredd macka i soporna, den sekund jag hejdade mig från att äta den efter en nyttig och god middag. Kampen är ständigt pågående – 17 månader efter uppnådd Bra-vikt 😉
  Tänkt titel på Del 2: Balansgång över parmesanträsket 🙂

 3. Det finns en bok som heter ”Därför behöver kvinnor choklad” som handlar om varför vissa är normalviktiga och varför. Den handlar om att vi behöver viss mat i måttliga mängder för att inte spåra ur. Mycket läsvärd. Bästa tiden att skärpa till sig är alltid nu! Jag har skött träningen men inte maten på senaste tiden eftersom jag har haft galet mkt att göra. Man kan bara göra sitt bästa!

  Kram, Pernilla be

  1. Jag får plugga på det men så finns det inget att plugga med så då får jag skriva det istället!
   Vill du bli spökskrivare? 😀

   1. hahahaha satt och skulle sätta ihop ditt namn och det första som dök upp var Analkli! hahahahaha *andas* hahahahaha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s