The botten is nådd

Jag har här och precis nu tagit beslutat att avbryta fitnessfighten.

Det känns oerhört tråkigt men jag har inte kraft kvar men det har inget med själva fighten att göra.

Jag har i 8-9 år kämpat mot skolsystem, skola och kommun när det gäller barnen. Jag är ingen mamma som sitter tyst och tittar på utan jag slåss för våra rättigheter. Tyvärr förstod inte skolan att dom hade en skyldighet till vår rättighet vilket gjorde att vår son fick vänta till 8.an innan vi fick dyslexiutredning. Utredningen visade på dyslexi, men tyvärr hjälpte inte det när skolan blödde pengar, 12 lärare fick sparken och matteläraren inte förstod en dyslektikers rättigheter. Resultatet av detta är uteblivna betyg i vissa ämnen. Sen kommer hela söka gymnasie-karusellen och jag nöjer mig med att säga: Noll hjälp förrän efter sista ansökningsdagen.

Jag kan skriva spaltmeter om detta för det ovan är bara toppen på ett isberg, och en dag kanske jag gör just det men nu är jag bara så trött.

Idag kom beskedet. Ej antagen. Eller rättare sagt så stod det exakt så här ” Du är antagen till val 3. Val 3= U-83 för dom som inte är antagna”.

Efter att första chocken lagt sig lyckats jag få tag på den mest förstående, tröstande och stöttande kvinna på kommunen som talade om att det fanns inget att oroa sig för. Han blir antagen till den preparandkurs vi sökt även om det inte stod angivet på beskedet på grund av sen ansökan.  TACK Maud!

Nu är det förhoppningsvis färdigfightat med barnomsorg och skola för jag tänker inte skaffa fler barn och hade jag haft en tanke på det så har det här helt klart avskräckt mig.

När jag vaknade i morse var jag full av kraft och redo för fitnessfighten dag 28, men efter dagens känslomässiga berg-o-dalbana färd + ett par andra issues så känner jag mig fullständigt dränerad på kraft och jag konstaterar att jag har gjort ett förbannat bra jobb så här långt men nu räcker det för mig.

Jag känner varken att jag misslyckas eller ånger över detta beslut, jag känner tvärtom glädje över att jag har styrkan att avbryta. Jag har lärt mig så otroligt mycket under dom här 27 dagarna som jag har kört fighten och jag kommer absolut fortsätta att göra många av övningarna i min vanliga träning framöver och Stefans blogg är en av mina matbiblar! Så tack Jarkko och Stefan och alla andra på fitnessfighten! Jag lovar att jag kommer hålla ögonen på er och alla andra fightare framöver!

Så vänner, det här är mitt färdigfightade jag. 😀 -39 kilo och en massa centimeter!

målgång
Nu ska jag fortsätta på mitt mission och hjälpa andra till hälsa!

Ett stort tack till ALLA för ert stöd!
Nu tar bloggen helg och återkommer med nya friska tack om ett par dagar!

Annonser

12 thoughts on “The botten is nådd

 1. Lotta jag vet precis hur du har haft det med kämpandet och då har mitt bara börjat med skola .
  Du är så sjukt snygg så kämpa för dig själv och din fina familj. Ff finns säkert kvar sen om du skulle ångra dig.

  Massor av kämpar kramar till dig ❤

  1. Tack Heidi! När det gäller barnen är man Hulk men ibland hjälper inte det hur man än försöker men det kommer bli bra!

 2. Fruktansvärt bra på alla plan. Kan föreställa mig vad ni gått igenom då det tog oss tio år att få igenom en utredning på dottern, med slutstation ADHD när hon fyllt 16 år. Detta endast, och endast beroende på okunskap om flickor med denna diagnos. Förbannad är numera mitt mellannamn.

   1. Kram tillbaka! Det första jag gör mig av med, när jag får makten är alla så kallade experter. Vem är expert på mitt barn om inte jag?

 3. Grattis Lotta! Det du har gjort är helt enormt och du – liksom jag – behöver inte rättfärdiga ditt beslut om att hoppa av någonting. Det är din kropp, ditt liv, ditt beslut. Ta det lugnt och ta hand om din fina familj. Väl kämpat! Kram!

 4. Tråkigt och jobbigt med din grabb…hoppas allt löser sig till det bästa.
  Vad gäller fighten- du kan ju alltid hoppa på igen och fortsätta om /när du har lust och ork till det!!
  kram
  anna

 5. Supersnygg!!
  Hoppas att det ordnar sig för din familj.
  Ha en skön sommar, njut av livet!
  Kram Nina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s