Det är väl bara att erkänna, jag måste va korkad!

Jag kan inte komma på en annan orsak nämligen till att jag under så många år ”misshandlat” min kropp trots bättre vetande!

Ont i knän och fötter på grund av övervikt, astma och alfa 1 antitrypsinbrist och ändå rökte jag, vissa tendenser till problem med socker ändå gjorde jag inte slut med Karamellkungen.
Ångest, Skuld, Skam och Besvikelse var ett par envetna bekanta som jag inte visste hur jag skulle bli av med. Dessutom har jag haft en svacka som har återinfört dom här gamla bekanta i mitt liv igen.

Ett annat bevis på dumhet är det här med morgonträning.

Det spelar ingen roll om jag vaknar klockan 5, 6 eller 7, jag är lika trött för det. (Fan ta den som kom på morgonarbete!)
Jag ligger tio gånger hellre kvar i sängen och sover (som man dessutom är omedveten om så man får ju inte ens njuta av att man gör det!) än att gå upp, ut och möta en fantastisk morgon i färg som resulterar i massor av extra kcal (535 kcal gick jag ihop idag) och endorfinerkickar!

kl halv 7 skugga

Nä då, istället väljer man: vaknar dödstrött oavsett klockslag, utför morgonbestyr, åker till jobb (oftast med bil eller kommunalt), sitter och jobbar, går kanske ut en kortis på lunchen för att handla mat, åker hem (glöm inte bilen!), handlar middag, lagar mat, fixar husbestyr och familjetid, sen blir det oftast soffa och TV. Gärna med en onyttig kaka eller annat gott som vi inte kunde låta blir att handla på vägen hem. Inte många kickar där inte. 
Och så klagar vi på att vi är trötta! (Människan är OERHÖRT smart! Avdelning:Ironi)

Nu är jag verkligen igång och oerhört motiverad igen och jag känner en sån oerhörd glädje!
Idag tog min promenad lite längre tid för jag ville så gärna föreviga min promenad för att påminna mig och hur fantastiskt det är. För hur mycket jag än vet att jag är korkad när jag äter fel och struntar i träning så kommer det att ske men ju mer jag påminner mig om det fantastiska i att vara smart desto längre bör det bli mellan svackorna för att förhoppningsvis upphöra att bli svackor och bara små fartgupp.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Klockan fem på morgonen är världen din.
Då har ingen annan varit framme och fingrat på den.

Min söta kollega Michelle sa i morse ”Du kanske börjar bli gammal” när jag  berättade om hur underbart det egentligen är att starta dagen med en promenad som fyller kroppen med sol, kraft och endorfin. Det kanske är så, att jag börjar bli gammal och lär mig att uppskatta det goda här i livet, men det kan även vara så att  jag börjar bli smart. 😉 

Annonser

16 thoughts on “Det är väl bara att erkänna, jag måste va korkad!

 1. Korkade är vi allihopa lite till mans. Jag rökte från 1981 till 2012 trots astma och 4 graviditeter. Hur smart är det? Jag har inte gjort slut med Karamellkungen men vårt förhållande är på utdöende, han intresserar mig inte så mycket numera men jag ser till att få mig ett nyp då och då när jag behöver det men ogillar eftersmaken. Bilen har jag slutat med vad gäller jobbresor utan de gånger jag jobbar natt för då orkar jag knappt överleva jobbet.
  Vi kanske blir klokare med åren?

  1. hahahaha! Tur jag gjort slut med honom nu då rå! Nån annan får ta över honom! 😉

   Snyggare OCH klokare! Var ska det sluta? 😀

 2. Join the club, klubben ”Korkade och lata” är överbefolkad och jag är en av dem. Du har så rätt, så rätt. Ska verkligen försöka komma igång med mina promenader igen. Jag vet ju hur gott de gör för kropp och själ. Innerst inne… Snart. Ska bara… 😉

  1. men visst är det lustigt?! Vi kan och vi vet! Vi VET verkligen! MEEEEN lever vi som vi lär? Nä för vi har en liten retlig smaklök på tungan som ställer till en hel del besvär!
   Men nu är det andra bullar! 😀 Välkommen i klubben!

 3. Men hur dum är jag då, som vaknar kl 0545 och ligger kvar vaken! Som senast måste jag kliva upp 0700, vilket hade gett en timme att göra något annat med.

   1. Jag kör Kangoo Jumps i morgon bitti så då vinner inte jag något annat än priset ”Stolle!”
    😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s