Allt eller inget!

Så här 2 veckor in på nya året är det fortfarande fullt på gymmet. Många var det som lämnade nyårslöften om en smalare och hälsosammare livsstil och nu står dom där på löpbandet och jagar viktminskning och kondition. I kväll efter 2-3 timmar på gymmet går dom hem och stupar i säng för att sen göra samma sak i morgon.

Det är ingen livsstil, det är en desperat jakt på viktminskning, bättre kondition och hälsa och tyvärr är det bara 10% som kommer hålla sina nyårslöften. Den enda vinnaren är gymmet.
Tänk att gymmet får 20 nya medlemmar i januari. Ett gymkort kostar ca 3000-5000 Det innebär att gymmet drar in mellan 60.000-100.000 kr på en månad!
Nu tänker man självfallet att pengarna måste dom investera i nya maskiner i och med att så många börjar träna men serru det behöver dom knappast för av alla nytecknade gymkort så är det endast 10% som kommer fortsätta träna hela året. Det innebär på detta gymmet så är det 2 personer! Vilken vinst dom gör.
Jag tror jag ska öppna ett gym!

Men det är så här vi fungerar. Det är allt eller inget.
Nytt år, nya förutsättningar och nu jävlar ska vi gå ner i vikt. Spelar ingen roll om vi har 5 kg övervikt eller 50 kg. Vi ska gå ner allt direkt innan semester och denna gången ska det gå…

Vi fungerar inte så!

Jag har försökt i 30 år och misslyckats i lika många. Det går inte att börja det nya året med att ta bort ALLT gott, äta en strikt diet och träna maniskt för att gå ner 30 kg på 4 månader och tro att det håller!
Jag kan lova er att ni kommer att ”synda” och när ni väl gör det kommer ni uppleva ångest och skuld men struntar i det för ni ska bara ha er synd kosta vad det kosta vill.

diet
Jag rekommenderar verkligen inte ”Allt-eller-inget-dieten” tillsammans med manisk träning. För mig är inte det en livsstilsförändring, det är ett straff!

Bär ni på en del övervikt och vill gå ner? Bestäm er för EN sak att fokusera på. Börja med att promenera. Äter lika som tidigare, ni kommer ändå märka av en förändring. Efter ett tag kommer ni märka att ni orkar mer, ökar takten och går ner i vikt. Per automatik kommer ni sakta men säkert ändra kosten för vem vill äta onyttigt när man märker en så positiv förändring. Och genom att ni inte förbjuder er att äta osunt så är risken mindre att ni börjar hetsäta onyttigt.

Har ni köpt gymkort? Sätt ett realistiskt mål: 5 träningspass i månaden och sätt en maxtid på 60 minuter. Det ska vara roligt att träna! Inte ett tvång eller plåga. Låter 5 pass för mycket? Sätt ett mål som passar dig.

Mitt tips för en hållbar livsstilsförändring är att ta en sak i taget och fokusera! Det tar ca en 30 gånger-30 dagar att få in en ny vana så håll ut!

Annonser

12 thoughts on “Allt eller inget!

  1. håller med, det är fullt på mitt gym just nu. Synd att folk kommer börja droppa av om ett tag för det är så kul med att peppa varandra :-)) bra blogg du har!

    1. Tusen tack Johanna! Det värmer verkligen att du tycker det.
      Snart är du ensam på gymmet igen. Det är synd om dom som inte orkar.
      Du är stark och bra tycker jag som håller ut! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s