”Din jävla planta!”

Har du hört det uttrycket någon gång? ”Din jävla planta!” Det betyder att man är dum i huvudet och används oftast av verbalt handikappade människor.

Men är inte det rätt konstigt att använda plantor som synonym för dum, plantor är inte alls dumma!
Plantor har en grym överlevnadsförmåga, dom förser oss med alla näringsämne vi behöver och dom finns tillgängliga för alla! Dessutom smakar plantor otroligt gott! 

Ni har säkert hört talas om Vegetarianer och veganer men hur många har hört om plantbaserad kost? 

Giuseppe Arcimboldo
Hemma hos oss är vi rätt dåliga (för att inte säga rent usla) på att äta frukt och grönt till och från och när vi väl har det så är det ett tillbehör till huvudingrediensen som oftast är kött i någon form. 

I måndags fixade min man min lunchlåda, (jag vet, han är fantastisk! <3) kryddad med kärlek och med ursäkten att det inte fanns något kött till pasta/pestosalladen. Lunchen smakade fantastiskt och en känsla och en tanke började gro i mig. 

Om vi skulle prova på att utesluta kött från vår kost två dagar i veckan…?!

Nu kanske någon tror att det är krångligt och svårt att hitta på bra mat men det lovar jag att det inte blir tack vare Google och Maria! 🙂 

Maria skriver både om sin lott där hon odlar plantor och sin mat hon lagar av plantor och hon är absolut ingen planta! 😉

Jag är dessutom övertygad om att det är bra för både min hälsa och vår natur. 

Så hur ska jag presentera detta för familjen? Jag tänker inte tvinga någon att följa mitt val men jag tror dom även kommer se fördelar när jag bjuder på en smarrig middag. 

Ännu ett sätt att få in mer frukt och grönt i vardagen är att beställa prenumeration av grönsaker. Själv tänker jag prova Ekolådan. 

Nu ska jag bara berätta detta för resten av familjen oxå! 😉 Wish me luck! 

Annonser

25 reaktioner till “”Din jävla planta!”

 1. Jag tror inte att du behöver tvinga på plantbaserad kost på familjen. Det kommer att äta den frivilligt för tro mig, det är supergott!
  Jag äter så mer och mer och det är inget krångel alls egentligen. En del planering behövs dock om man som jag äter en del ärter och bönor. De behöver ligga i blöt för naturligtvis köper man inte på burk, de är äckliga. *S*
  Åt falafel igår till middag och lunch idag, supergott och plantbaserat! 🙂
  Lycka till!

  1. tror inte det heller. Laga mat är jag rätt grym på om jag får säga det själv. Däremot är jag värdelös på bakning.
   Har varit sjukt sugen på en svamprisotto i flera dagar nu så i morgon blir det förhoppningsvis det till middag!

   1. ååååå det måste vara därför jag har varit så jäkla sugen på det! Bara för att jag inte kunde vara med!

 2. tvinga ingen – laga så god mat att ingen saknar köttet! Själv fuskar jag med burk – utom vad gäller kikärtor som i konserverade smakar spya… Biffar av olika slag, välkryddade, brukar funka bra 🙂
  Lycka till!

 3. Jag äter nästan aldrig kött numera, men kyckling ibland och fisk rätt ofta. Hittills har alla veckans mål varit utan något utav detta. Jag äter dock ägg och ost. Vill familjen äta annat får de göra det. Jag vill inte äta i mina ögon sämre mat på grund av andra, men ibland kompromissar vi förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s