Maten

något av det godaste jag någonsin har ätit:
Permesanpanerad kyckling med palsternacka pommes och gräddstuvad kål.

Kycklingen:
500 g kyckling 574 kca1
40 g permesanost 154 kcal
40 gram ströbröd 140 kcal
80 gram pesto 376 kcal
/1244 kcal (räckte till 3 port 415 kcal styck)
Gnid in kycklingen i peston. Blanda riven pesto och ströbröd. Vänd kycklingen i blandningen. Stek i ugn till kycklingen är färdig.

Palsternacka pommes:
Till detta serverade vi pommes gjord av 4 palsternacka som kryddats med salt,peppar och timjan.
/260 kcal (räckte till 3 portioner 86 kcal styck)
Skala, skär i stavar, 30 min i ugn 200 grader

Gräddstuvad kål:
salladskål 50 kcal (2/3 delar av salladskålhuvud)
olivolja och pesto 165 kcal
matlagningsgrädde 120 kcal
Pressad vitlök efter smak
/523 kcal (2 portioner 262 kcal styck)
Fräs salladskålen i lite olja, häll på pesto, olivolja, vitlök och grädde. Låt puttra en stund. Krydda. Dekorera med basilikablad

Ja det var inte snålt med kcal MEN det var så grymt gott så det hade varit kriminellt att inte dela med sig och förhoppningsvis har vi tränat ihop ett par kcal😉

2013-02-02 19.36.01

_______________________________________________________________________________________

Ljummen pastasallad med kyckling och riven pecorino

Pasta, Riven Pecorino, Soltorkade tomater, Basilikaolja, Purjolök, babyspenat, sockerärtor, italiensk salladskrydda, kyckling. Ta mängd efter tycke och smak och blanda! Varm eller kall!

 _______________________________________________________________________________________

Kycklingspett med bulgur & quinoa (av Ola Lauritzson)

Kycklingspett, Bulgur, quinoa, örtagårdskrydda, sojabönor. Sås: ajvar relish. Servera med salladsblad och limeklyfta. Ta mängd efter tycke och smak och blanda! Jag föredrar den lite lätt ljummen!

_______________________________________________________________________________________

Krämig lättlagad kycklinggryta / 305 kcal per portion

För 4 personer.
500 g kycklingfilé
Salt
Peppar
1 paket bacon
5-6 färska champinjoner, skivade
1 röd paprika, hackad
1 st hönsbuljontärning
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
100 g Philadelfiaost
1 tsk pastakrydda
1 msk sweet chili sauce
Salt
Peppar

Strimla kycklingen och stek den i smör, krydda med salt och peppar.
Klipp ner bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper. Fräs champinjonerna.
Lägg över kyckling, champinjoner och bacon i en gryta. Slå på grädde och crème fraiche. Klicka ner philadelfiaosten. Lägg ner den hackade paprikan.
Smula buljongen, häll i pastakrydda och sweet chilisås.
Låt det stå och småputtra lite i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s